dilluns, 24 de març del 2014

La Granja Vendrell dins del Pla de Protecció i Suport dels Establiments Emblemàtics de Barcelona


Tal i com hem anat llegint als articles i notícies de la premsa barcelonina, són molts els comerços emblemàtics de la ciutat de Barcelona que, arran de les noves lleis i de la forta competència a la ciutat, s'han vist obligats a ser clausurats.

Comerços, gran part d'ells familiars i de llarga tradició, que, tot i les seves característiques històriques i artístiques i l'important paper que han representat durant tants anys als barris en els quals es localitzen i a la mateixa ciutat de Barcelona, no han pogut continuar endavant amb la seva activitat a causa dels forts canvis al seu entorn.

És per aquest mateix motiu que l'Ajuntament de Barcelona ha ideat el Pla de Protecció i Suport dels Establiments Emblemàtics de Barcelona, un programa l'objectiu del qual és protegir i conservar aquests comerços, tot donant un suport empresarial, ajuts per a la seva conservació i una orientació jurídica i elaborant un llistat de comerços emblemàtics que inclou més d'un centenar de botigues centenàries i desenes de comerços que tenen entre 40 i 80 anys.

La Granja Vendrell, donades les seves característiques i tradició comercial al Barri de la Dreta de l'Eixample, també es troba dins d'aquest llistat.

Teniu més informació del Pla a la seva pàgina web:
comerc.bcn.cat/emblematics

Podeu també trobar un plànol amb tots els comerços considerats emblemàtics per part de l'Ajuntament de Barcelona al següent link:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada