dimarts, 25 d’octubre del 2011

Inauguració de l'exposició "Finestres de la Memòria"

Avui, dia 25 d'octubre, ha estat inaugurada l'exposició, realitzada a la Casa Elizalde, presentada a l'entrada del passat 14 d'octubre (clickeu aquí per a llegir-la).

L'esdeveniment ha estat un èxit! L'afluència de visitants ha estat prou remarcable durant tot l'esdeveniment, així com també les opinions de cada un d'ells.

En aquesta inauguració, hem pogut observar fotografies de 15 comerços emblemàtics i antics de la Dreta de l'Eixample, gaudir d'una edificació modernista única com a escenari principal de fons i escoltar les paraules de personatges tan destacats al barri com la presidenta de l'Associació Cor Eixample, el regidor del districte i un dels comerciants representants del barri, el Sr. Múrria.
Amb les seves paraules, tots tres han destacat la importància d'aquesta exposició com a eix vertebrador del procés de revalorització del barri per tal de posicionant-lo en un lloc destacat dins la nostra cultura i ciutat.

A més, aquesta exposició significa un profund treball intergeneracional, donat que, a partir d'aquesta mostra, tres de les principals escoles del barri treballaran a les seves aules els comerços antics exposats a "Finestres de la Memòria", visitant cada un d'ells i realitzant diverses activitats per tal de donar a conèixer la nostra tradició comercial i d'apropar el nostre passat a les noves generacions.

En definitiva, aquesta exposició significa una estratègia conjunta entre els principals actors del districte amb la finalitat d'obtenir la construcció d'aquell sentiment de barri que, amb els constants canvis en els quals ens estem veient, progressivament estem perdent a la Dreta de l'Eixample.

Per altra banda, destacar com "Finestres de la Memòria", com a projecte ambiciós que és, juga també amb les noves tecnologies com a mode d'interacció amb la vida del barri i els seus visitants.
D'aquesta manera, els ordinadors han estat presents en algunes de les seves sales, no només per a accedir a la plataforma virtual que s'ha creat especialment per a l'ocasió en la qual els seus participants, a partir de la creació d'un nom d'usuari, poden compartir més fotografies antigues del barri, anècdotes i de més (vegeu www.finestresdelamemoria.org); sinó també per a aprofundir en les informacions de cada una de les mostres fotogràfiques de l'exposició.
A la mateixa entrada de l'exposició, a més, podem trobar un petit estudi fotogràfic on poder recrear fotografies originals a partir del muntatge d'escenaris antics amb fotografies nostres realitzades al moment.

A continuació, us afegim algunes de les fotografies preses en la aquesta inauguració:


































2 comentaris:

  1. que pena haberme enterado tarde... me hubiera encantado esta exposición.

    ResponElimina
    Respostes
    1. estaba muy interesante!
      pero si quieres, aún tienes la plataforma virtual abierta con las fotografías de la exposición y muchas más!

      http://finestresdelamemoria.org/

      Elimina